Betalning via SMS

BetterNow erbjuder SMS-betalning till alla de svenska registrerade välgörenhetsorganisationerna.

Detta innebär att givarna kan betala via SMS på deras mobiltelefon. Detta är en standardfunktion som är tillgänglig för alla abonnemang.

Hur fungerar det?

Givaren fyller i information i betalningsformuläret precis som med någon annan betalningskanal. I stället för att välja "Credit Card or Bank Transfer" väljer givaren "Pay by mobile (SMS confirmation)".

När givaren har fyllt i formuläret får givaren ett SMS med betalningsinformationen. För att bekräfta betalningen svarar givaren enkelt sms med ett sms som innehåller "Y".

Betalning via SMS stöds av Boku och givarna behöver ha ett WyWallet-konto för att kunna använda denna tjänst. Information om hur man skapar ett WyWallet-konto ges givaren när man väljer "Pay by mobile (SMS confirmation)" som betalningsmetod.

Transaktionskostnader

Företaget som sköter betalningskanalen kommer att dra av en liten avgift från donationen innan den betalas till välgörenhetsorganisationen. Avgiften är 2 SEK + 4,8% av det donerade beloppet (for Boku + WyWallet).

Hur rapporteras givar data och donationer till oss?

Donationer via sms betala utbetalas via din standard månatliga utbetalningsblankett från BetterNow. Du kommer fortfarande få kontaktinformationstillstånd, givarens kontaktdata (email och mobil) och alla vanliga uppgifter du är van vid.