Hur man delar en insamling på Facebook

Facebook är en bra bundsförvant när det kommer till att dela en insamling och nå ut till en stor grupp människor! De insamlingar som delar sina sidor på sociala medier samlar faktiskt in betydligt mer pengar än de som inte gör det. Övertygad? Här är en snabbguide till hur du delar din insamling på Facebook och hur du får ut mesta möjliga av det:

A. Dela din insamling direkt från BetterNow

Du kan dela din insamling med Facebook direkt från vår hemsida. Kontrollera att du redan är inloggad och gör följande:

1. Klicka på knappen “Dela”.

1. Knåpa ihop en beskrivning som uppmuntrar dina vänner att stötta din insamling.
  2. Klicka på “Dela länk”.

Ditt meddelande kommer att synas i nyhetsflödet hos alla dina vänner och alla de som har “gillat” din insamling. Meddelandet kommer också att inkludera en länk till din insamling på BetterNow.

B. Dela som en statusuppdatering

Du kan klistra in en länk till din insamling direkt på Facebook genom att göra följande:

1. Kopiera insamlingens URL och klistra in den i en ny statusuppdatering på Facebook.
  2. Lägg till en kommentar på samma vis som i bilden:

1. Klicka på “Dela länk”

C. Använd “Skicka” för att skriva ett privat meddelande till en eller flera vänner

Använd knappen “Skicka” för att dela din insamling direkt med bara ett fåtal av dina vänner. Klicka på pratbubblan för att skicka:

Tips och tricks för att engagera dina vänner när du delar din insamling:

Facebook ger dig inte bara möjligheten att publicera ett meddelande i textformat utan du kan även lägga till andra saker som gör din statusuppdatering mer intressant.

• Dela en bild eller video: Har du en för insamlingen passande bild som du skulle vilja visa upp för världen? Som du kan se i bilden nedan så finns ett alternativ kallat “Lägg till foton/filmklipp”. Klicka där och följ instruktionerna för att ladda upp.
  • Tagga andra användare i din kommentar: Om du skriver ett snabel-a (@) före en användares namn blir denne omnämnd i kommentaren. Här ser du ett exempel:

Eftersom vi skrev @Savethechildren i kommentaren blir den ideella organisationens profil taggad i meddelandet och de kommer att få aviseringar om all aktivitet relaterad till den. Taggar är ett utmärkt verktyg till att involvera andra användare i dina meddelanden.

• Interagera med andra användare: Om du vill att din insamling ska lyckas på Facebook måste du interagera med användarna.
  • Vi rekommenderar att du “gillar” allt dina vänner publicerar om din insamling. De kommer att uppskatta det! Dessutom hjälper det till att sprida budskapet eftersom statusuppdateringar med många gilla-markeringar får ökad synlighet på Facebook.
  • Om dina vänner skriver någonting om din insamling, “dela” det! Då kommer alla dina kontakter också att se det.

Skriv i deras tidslinjer: Glöm inte att du kan skriva i andra användares tidslinjer (på samma sätt som du skriver meddelanden i din egen).