Dela din insamlingssida via Instagram

Instagram är ett en social nätverkstjänst för främst bilder och kortare videosekvenser. Man redigerar sina foton och delar dem med sitt nätverk på Instagram, men kan samtidigt välja att dela det på bland annat Twitter och Facebook. Det är ett enkelt och kul sätt att inspirera sina följare med hjälp av snygga foton och enkla texter - på flera nätverk samtidigt. Instagram är till skillnad från LinkedIn, ganska informellt och på grund av att bilderna kan delas på flera ställen samtidigt så är det ett smidigt sätt att nå en bred publik snabbt. Ett exempel på när det kan vara passande att använda Instagram är om du har ett maraton som ditt mål med ditt välgörenhetsinitiativ, du kan då lägga upp foton så att andra kan följa dig i din resa. Det kan vara bra att bestämma syftet med dina uppdateringar innan du börjar publicera inlägg, tex. hur ofta du ska lägga ut bilder och om du ska ha ett speciellt fokus eller tema - för att inte förvirra dina följare! Det vanligaste är att man använder Instagram från sin smartphone vilket gör att man kan uppdatera när somhelst och vart somhelst. Här följer en enkel guide på hur man delar foton och video’s på Instagram.

1. Logga in på Instagram med hjälp av din smartphone. När du öppnar app’en så har du följande menyrad längst ned på skärmen. För att ladda upp en video eller en bild, så klickar du på kamera-ikonen i mitten.

2. Sedan kan du välja mellan två alternativ. Du kan ta en bild eller filma direkt med app’en eller välja ett foto eller video från ditt bibliotek i din smartphone. När du valt eller fotat din bild eller video, så klickar du på “Nästa” uppe i höger hörn på skärmen för att gå vidare och redigera din bild.

3. I det här steget redigerar du din bild efter eget tycke och smak, och kan välja mellan en mängd olika filter, lägga skärpa och fokus och välja en ram till din bild. När du är nöjd med din bild eller video klickar du på “Nästa” uppe i högra hö

4.  Det här sista steget är det viktigaste, det är här du bestämmer alla detaljer om vem som ska kunna se och vad man ska se när du delar ditt foto - tänk på att ju fler som ser din uppdatering, desto fler kan hjälpa dig att nå ditt mål!

För att dela med bara utvalda kontakter så väljer du “direct”, i menyn höst upp på skärmen, så kan du handplocka vilka vänner som ska se ditt inlägg. När du bestämt vilka som ska se ditt inlägg är det dags att formulera ditt meddelande - det kan vara bra att klistra in länken till din insamlingssida som en del av ditt meddelande för att göra det enklare för dina följare att hitta dig på BetterNow.

Om du har en öppen profil kan du även använda dig av “hashtags” (#) för att fler ska hitta dig. Du kan tex skriva #välgörenhet eller något liknande för att andra som söker på ordet eller själva uppdaterar med liknande ord ska kunna hitta dig.

Innan du delar bilden eller viedon kan det vara bra att bestämma om din uppdatering ska synas på fler sociala medier. Genom att klicka på de olika alternativen (ex. Facebook, twitter), så väljer du att publicera på dessa platformar samtdigt - kom ihåg att se till att ditt meddelande passar ditt närverk på de andra platformarna också.  När du känner dig redo att publicera så klickar du på “Share” längst ner på skärmen och din bild är nu delad till ditt nätve