Hur man delar en insamling på Twitter

Twitter utgör en unik möjlighet för dig att dela din insamling, inte bara med dina vänner utan även med användare du inte känner personligen. Att använda Twitter är enkelt, men innebär också en utmaning eftersom en tweet inte får bestå av mer än 140 tecken.

Här är en snabbguide till hur du delar din insamling på Twitter tillsammans med några tips på hur du skriver bästa möjliga tweet:

A. Twittra om din insamling direkt från BetterNow.

Detta är det enklaste sättet att dela din insamling. Kontrollera att du redan är inloggad på ditt Twitter-konto och gör så här:

1. Gå till sidan för din insamling på BetterNow och tryck på knappen “Tweet” som i bilden nedan.

2. En ny flik öppnas med ett föreslaget meddelande och en länk till din insamling. Skriv om texten om du vill och tryck “Tweeta” för att dela med dina följare.

B. Kopiera länken direkt i en ny tweet

Logga in på ditt Twitter-konto och skriv en ny tweet genom att trycka på knappen “Tweeta” längst upp i högra hörnet:

Klistra in länken, skriv ett meddelande kortare än 140 tecken och tryck “Tweeta”.

Om du vill dela länken till din insamling privat klickar du på knappen “Meddelanden”.

Klistra in länken, skriv en hälsning om du vill och klicka på “Skicka meddelande”.

Tips för att lyckas med din insamling med hjälp av Twitter

Med några få enkla trick kan allt du twittrar bli läst av vilken Twitter-användare som helst och inte bara av dina följare. Du behöver bara öka din tweets synlighet:

- Skapa en hashtag genom att lägga till tecknet # före ett nyckelord. Om du till exempel vill dela en insamling som samlar in pengar till cancerforskning kan du tagga din tweet med #insamling och #cancer. Personer som vill läsa om insamlingar eller cancer kommer förmodligen också att se din tweet.

- Använd @ före andra användares namn för att nämna dem i din tweet. Dessa kommer att få en notis och alla deras följare kan potentiellt också läsa vad du har skrivit.

Här är ett exempel på hur man använder # och @ i en tweet:

- Som du kan se av föregående bild så kan du också lägga till foton. Detta är ett ypperligt sätt att göra din tweet mer intressant!

- Det kan vara svårt att sammanfatta allt du vill säga på 140 tecken, speciellt om du vill lägga till en länk till din insamling. Men oroa dig inte! Det finns gott om hemsidor på nätet som låter dig förkorta länkar, till exempel bitly.com eller goo.gl (Google’s länkförkortare).

- Var positiv! Fler människor kommer att intressera sig för dina tweets om du delar positiva och uppmuntrande meddelanden. Twittra varje gång du når ett mål eller varje gång någon ger ett bidrag till din insamling. Tacka dem och kom ihåg att nämna dem i din tweet med ett @ om de också använder Twitter!

- Försök öka din synlighet. Glöm inte att använda hashtags. Många fler kan vara intresserade av din fantastiska insamling så gör det lätt för dem att hitta dig!

- Var aktiv. Det bästa sättet att få andra användare intresserade av dina tweets är att visa ett intresse för deras. Du kan svara på, retweeta eller favoritmarkera vilken tweet som helst. Alternativen för detta finns under varje separat tweet, så klicka på dem.

Att använda Twitter är enkelt och effektivt. Om du tycker det är svårt att uttrycka allt du vill ha sagt på bara 140 tecken, kom ihåg att de enklaste formuleringarna vanligtvis är de bästa. Kör hårt!