Dela din insamlingssida på WhatsApp

Whatsapp är en service för meddelande i realtid där du kan skicka personliga meddelande till en eller flera personer bland dina kontakter - gratis!  Det är ett bra sätt att nå vänner, familj eller grannar som inte använder sig av Facebook -  men som äger en smartphone. Whatsapp är också mer ett mer personligt sätt att kommunicera till ditt kontaktnät. Det är enkelt och smidigt att kommunicera direkt med dina vänner och gör det enkelt att skräddarsy dina meddelanden. Här följer en kort beskrivning på hur du delar din insamlingssida på på Whatsapp.

1. Öppna app’en och klicka på pratbubblan med texten “chat”, som ligger i menyraden längst ner på skärmen. Nu hittar du överst i högra hörnet texten “New Group”, klicka på den för att gå vidare.

2. Om du vill välja en bild från ditt bibliotek som bild för din nya chatt-grupp, så klickar du på “add photo” och väljer ett foto från ditt bibliotek i din smartphone. Sedan väljer du ett passande gruppnamn som passar för gruppen. När du känner dig klar klickar du på “Next”.

3. Nu kan du lägga till personer i gruppen genom att antigen skriva in namnet i rutan eller klicka på plustecknet för att bläddra bland dina kontakter. Om du planerar att ha flera grupper med olika teman och formuleringar, så tänk på att välja vilka kontakter som ska vara med i vilken grupp, noga så ditt budskapp passar. När du är klar med att välja kontakter så klickar du på “create” för att skapa din grupp.

4. Nu är din meddelande-grupp startad och du kan börja skriva privata meddelanden till dina utvalda kontakter, skicka bilder, ljudklipp eller filmer. En bra idé kan vara att dela länken till din insamlingssida med en kort beskrivning om ditt initiativ som ett första meddelande i din nya grupp! Genom att klicka på den uppåt-pekande pilen till vänster bredvid meddelanderutan så hittar du alla funktioner för att dela och skapa bilder, videos eller dela din position på en karta för att visa vart du befinner dig (om ni ska mötas eller har en utmaning tillsammans där det kan vara kul att veta hur det går för de andra). Genom att klicka på ikonen föreställande en mikrofon på högra sidan av meddelanderutan, så kan du också dela ljudklipp med din grupp.