Dela ditt insamlingssida på Pinterest

Pinterest är ett perfekt komplement till andra sociala medier där du skapar och delar anslagstavlor med bilder och text som kan inspirera och motivera dina följare. Har du valt att till exempel utmana andra som en del av ditt initiativ, så kan det här ge en ordentlig boost och ge dem extra motivation till att delta. Du kan också välja att göra dina anslagstavlor öppna för andra att lägga in sina egna bilder och motivationsmeddelande, så ni tillsammans kan peppa och inspirera varandra! Här följer en kort guide till hur du skapar anslagstavlor och lägger till “pins” (bilder) till din anslagstavla.

1. Börja med att Logga in på ditt Pinterest konto, klicka på plustecknet uppe i högra hörnet bredvid din profil, välj sedan “Skapa en anslagstavla”.

2. Innan du kan skapa din anslagstavla måste du fylla i lite detaljer om den. Bestäm ett passande namn och skriv en kort beskrivning av ditt syfte med anslagstavlan - lägg till länken till din insamlingssida på BetterNow för att göra det lättare att hitta dig där! Det är vitktigt att göra en beskrivning som passar ditt ändamål och välja en passande kategori, eftersom det är via det som folk kommer hitta dig på Pinterest - för att hitta pin’s så använderman nämligen sökfältet eller kategorimenyn till vänster om den!  De två nästkommande valen är till för att göra det enklare för personer utanför ditt nätverk att hitta dig. Slutlingen, ska du välja om du vill att din anslagstavla ska vara privat eller öppen. Genom att hålla den öppen kan fler hitta dig och hjälpa dig med ditt ändamål!

3. När du känner dig klar så klickar du på “Skapa anslagstavla”. Nu kan du börja lägga till pin’s, dela och inspirera andra med din anslagstavla. Det finns flera sätt att lägga till Pin’s på din anslagstavla. Du kan 1) lägga till pin’s genom att gå in på din anslagstavla, 2) Välja andras foton på Pinterest genom att hitta den röda knappen med texten “Pin it!”, eller 3) så kan du lägga till pin’s från websidor. Fler och fler websidor, bloggar och organisationer använder sig av Pinterest. När du ser i samband med någonting du tycker passar på din anslagstavla, så klickar du på den ikonen och kan lägga till den med ett passande meddelande direkt till anslagstavla utan att gå till Pinterest hemsida.

4. Här är ett exempel på hur du kan hitta pin’s. Du skriver in ett ämne som passar till ditt ändamål och trycker enter, eller väljer en kategori du är intresserad i kategorimenyn bredvid sökfältet. När du hittar ett citat (eller vad du nu har sökt på), så klickar du på “Pin it!” och lägger till det på din anslagstavla.