Hur skapar jag en insamling?

Följ de här stegen för en detaljerad beskrivning av hur du går tillväga för att skapa en insamling:

• Hitta den hjälporganisation du vill göra en insamling för. Klicka på “Hjälporganisationer” i menyn högst upp och sök på den organisation du letar efter.

• Välj vilket projekt du vill stödja. En hjälporganisation kan ha många projekt på gång samtidigt. Varje hjälporganisation har ett projekt som stödjer deras “generella verksamhet”. Utöver det har en del även andra projekt som är specifika för vissa delar av deras arbete. Varje projekt har en beskrivning som förklarar syftet med projektet.

• När du har hittat det projekt du vill stödja, klicka på “Skapa insamling”.

• Först måste du välja ett namn till din insamling. Var kreativ när du väljer ett namn.

• Därefter fyller du i beskrivningen. Här berättar du varför du har valt just den här välgörenheten etc. För mer tips och hjälp med vad du kan skriva, klicka här.

• Välj en bild för din insamling. Bilden kommer att vara omslagsbild för din insamling och även finnas på själva insamlingssidan.

• Du kan även välja att ha en video istället. En video kan framföra ett starkare budskap än en bild, och leder därför troligast till fler donationer. Du måste välja antingen en bild eller en video - du kan inte ha både och.

• Sätt ett mål. Du kan välja att ha kvar det förinställda målet på 5000, eller så kan du ändra det till något annat. Målet är den summa du hoppas kunna uppnå. Målet är bara till för din egen motivation och det blir därför inga konsekvenser av att gå över eller under den satta summan.

• Sätt ett datum för ditt mål. Datumet upplyser bara ditt nätverk om när du vill ha nått ditt mål. Det betyder inte att insamlingen tas bort eller stängs för donationer. Du kan fortfarande ta emot gåvor efter datumet du satt och din insamling är fortfarande synlig för alla. Du kan när som helst gå in och ändra slutdatumet för din insamling.

Klicka på “SKAPA DIN INSAMLING”. Din egna insamling har skapats.

Kom ihåg att du alltid kan gå in och redigera din insamling, och ändra både bild och text hur många gånger du vill.