Vad är ett evenemang och varför ska jag skapa ett?

Ett evenemang är en paraplysida för alla underliggande projekt/insamlingar. Det låter dig öppna för lag, så deltagarna samla in tillsammans i lag.

Om du har en kampanj, ett sportevenemang eller en annan typ av evenemang, kan det vara en bra idé att lägga till det i ett nytt projekt och även skapa även en evenemangsida. En evenemangsida har flera bra funktioner, några av dem är:

• Du kan skapa lag under evenemanget och på så sätt göra vänliga tävlingar
  • Du kan dela evenemanget med en annan välgörenhetsorganisation om det behövs
  • Du kan knyta flera projekt till samma händelse och på så sätt har du möjlighet att till exempel göra flera lag eller grupper knutna till ett evenemang och fortfarande kunna spåra allt summan som finansieras av en kampanj / händelse.

Läs mer om exempel på hur andra välgörenhetsorganisationer har använt händelser här.

För att få reda på hur man skapar en händelse, se här.